Politie haalt wegpiraat van de weg en zorgt voor veel bekijks van het publiek

De politie heeft de wegpiraat klemgezet
De politie heeft de wegpiraat klemgezet
Foto: Politie Zwolle

Een achtervolging door de Zwolse politie heeft voor veel bekijks gezorgd. De wegpiraat reed zijn auto klem en ging er te voet vandoor, achtervolgd door de politie. De politieauto met loeiende sirenes trok veel publiek.

Zondagmiddag werd de wegpiraat gespot op de Zwartewateralle. Toen de politie achter de man reed ging de snelheid omhoog. Daarna reed de man over het fietspad en trapte het gaspedaal diep in. Ook het geven van een stopteken en het achtervolgen met zwaailicht en sirene leverde niet het gewenste resultaat op . Via de Biesbosch en Botlek ging het met hoge snelheid het Noord op. Het ging zo hard dat de achtervolgde auto met vier wielen van de weg kwam. De man reed zich vast en ging er rennend vandoor. De politie zette de achtervolging hardlopend n en na enkele honderden meters kwam hij er achter deze sprint niet gewonnen kon worden van de fitte agenten. Hij kon onder dreiging van een stroomstootwapen in de boeien worden geslagen.

De man had een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich. Maar dat was niet het enige. Hij reed ook met een ongeldig verklaard rijbewijs. Daarnaast zijn er diverse boetes uitgeschreven voor een fiks aantal verkeerovertredingen. De achtervolging trok nogal wat bekijks van het publiek omdat de politie bij de achtervolging te voet de sirenes niet had uitgezet, wat tot enig overlast leidde. ”Daarvoor excuses”, schrijft de politie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen