Anselmo Mac Nulty en Divaio Bobson komen naar PEC Zwolle en Thomas Lam keert voor de derde keer terug

García Mac Nulty PEC Zwolle
García Mac Nulty PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft Anselmo Garcia Mac Nulty (20) bij VFL Wolfsburg aangetrokken, maar ook komt Divaio Bobson over van Eintracht Frankfurt. Thomas Lam komt voor de derde keer naar Zwolle.

Anselmo Mac Nulty heeft een contract getekend dat hem tot de zomer van volgend jaar aan PEC Zwolle bindt en er is een optie om nog voor een jaar bij te tekenen. Hij speelde vorig jaar op huurbasis bij NAC in Breda en speelt ook in Ierland onder 21. Hij stond volgens Technisch directeur Marcel Boudesteyn al langer op de Zwolse radar: ”We waren nog op zoek naar een linksbenige centrale verdediger en hebben die met Anselmo gevonden. Hij staat bekend als een fysiek sterke verdediger. We zijn blij dat we hem hebben kunnen losweken bij Wolfsburg, bij wie hij nog een jaar onder contract stond. Ik wil Anselmo veel succes wensen bij onze mooie club.”

Anselmo García Mac Nulty heeft veel zin in een nieuw avontuur: ”PEC Zwolle heeft vorig seizoen mooi en goed voetbal laten zien. We gaan er met z’n allen voor om dit seizoen ook geweldig te maken. Dat ik daaraan mee mag helpen is prachtig.”

Thomas Lam keert terug

Good old Thomas Lam is weer terug in Zwolle. De Finse verdediger tekent voor twee seizoenen in Zwolle en keert daarmee terug in zijn geliefde stad. De 29-jarige Lam speelde eerder van 2014-2016 en van 2018-2021 in Zwolle. Na zijn laatste periode in Zwolle vertrok Lam in 2021 naar CSKA Sofia. Na een seizoen in Bulgarije maakte Lam de overstap naar Melbourne City. Met die club werd Lam afgelopen seizoen landskampioen. Marcel Boudesteyn is zeer in zijn nopjes met de terugkeer van Lam: ”Hij is een ervaren speler die de club natuurlijk heel goed kent, en bovendien op meerdere posities kan spelen. We zijn ervan overtuigd dat Thomas met zijn kwaliteiten, leiderschap en drive een aanwinst is voor ons team.”

Thomas Lam: ”Na een prachtig avontuur in Australië, is het tijd om terug te keren en dat kan eigenlijk maar bij één club. Dit voelt als thuiskomen en ik ben dan ook heel blij om terug te zijn in Zwolle. Ik kijk uit naar de competitiestart en hoop onze supporters weer snel te zien.”

Divaio Bobson

Ook komt Divaio Bobson van Entracht Frankfurt naar PEC Zwolle. Hij komt uit de jeugdopleiding van AJAX en maakte vorig seizoen de overstap naar de Duitse club. Eintracht Frankfurt schrijft: ”Als U19 vestigde de in Barcelona geboren buitenspeler zich direct in de U21 en leverde met tien doelpunten en twee assists in 29 optredens een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap in de Lotto Hessenliga en de bijbehorende promotie naar de Regionalliga Südwest. Divaio Bobson was ook een vaste klant in de UEFA Youth League. Met twee doelpunten in zes wedstrijden wist hij ook op internationaal niveau te overtuigen. Hij speelde in totaal negen wedstrijden voor de U19’s in de A-Junior Bundesliga South/Southwest. Zijn doelpunt in de uitwedstrijd in Walldorf eind februari maakte de weg vrij voor klassenbehoud dat later werd behaald.

Alexander Richter, hoofd van NLZ bij Eintracht Frankfurt: “Met Divaio verlaat een speler ons die zowel persoonlijk als sportief zijn stempel op Eintracht Frankfurt heeft gedrukt en zich altijd ten dienste van zijn teams heeft gesteld – vooral met het oog om in de top te blijven competitie U19 in de afgelopen ronde. Voor hem betekent de overstap naar de Nederlandse Eredivisie een geweldige kans die we hem ondanks het sportieve verlies niet wilden ontzeggen, ook vanwege zijn verdiensten en zijn onberispelijke gedrag.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen