TDT-Unibet gaat in 2024 al een niveau hoger en hoopt om topwedstrijden te mogen gaan rijden

Foto: Still TDT-Unibet

Een half jaar na de start van TDT-Unitibet in het wielerpeloton volgt al promotie. Vanaf 2024 krijgt de wielerformatie een Pro-continentale status. Bij goed presteren is het mogelijk om via wildcards op het allerhoogste niveau uit te kunnen komen.

”Dat betekent dat we ons avontuur in de professionele wielerwereld naar het volgende level tillen: we mogen aan (nóg) grotere koersen deelnemen. Onze ploeg wordt uitgebreid met nieuwe renners, we zullen meer internationale koersen gaan rijden en hopelijk een nog groter publiek bereiken met onze avonturen in de koers. Zo zetten we een nieuwe stap in onze missie om de wielerwereld op z’n kop te zetten en mensen mee te nemen in onze fantastische sport”, zeggen Bas Tietema, Devin van der Wiel en Josse Wester. ”Het allergaafste van alles is dat we slechts een wildcard verwijderd zijn om de allergrootste koersen op aarde te mogen rijden. Denk aan de Ronde van Vlaanderen, Giro d’Italia, Amstel Gold Race, Parijs-Roubaix en zelfs de Tour de France.”
Het betekent echter wel dat TDT-Unibet fors moet gaan investeren. Onder meer Alpecin–Deceuninck van Mathieu van der Poel heeft lang gewacht om de stap te maken naar een Worldtourploeg omdat Pro-continentale ploegen niet verplicht zijn grote wedstrijden te rijden. Maar TDT-Unibet kan niet wachten om mee te mogen doen. Dus gaat dit half jaar het team de markt op om nieuwe renners te contracteren voor het volgende seizoen. Ook moet er meer geld komen om de ploeg in grotere internationale koersen uit te kunnen komen.
Pro-teams zijn onder meer Burgos-BH, Caja Rural, Eolo-Kometa, Euskatel, Bardiani, Israel – Premier Tech, Lotto Dstny en TotalEnergies

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen