Statue Sunday: Scientist en Extinction Rebellion in actie om Zwolse standbeelden te blinddoeken

Het beeld van Thorbecke geblinddoekt op het Stationsplein
Het beeld van Thorbecke geblinddoekt op het Stationsplein
Foto: Scientist Rebellion

Onder het motto: Statue Sunday, grootheden in brons spreken tot ons hebben Scientist en Extinction Rebellion weer standbeelden geblinddoekt. In Zwolle waren de standbeelden van Thorbecke en Joan van der Capellen ‘het haasje’.

Het is niet de eerste keer dat de beide Rebellion-groeperingen standbeelden op de vroege zondagochtend blinddoeken ombinden. Vanmorgen waren de ‘Rebellions’ bezig op het Stationsplein (Thorbecke) en Bethlehemkerkplein voor Joan van der Capellen.

Scientist Rebellion heeft gekozen voor iconische beelden over de hele wereld die symbool staan voor de groten van weleer. Personen die de waarheid zien als de rest nog de kop in het zand steekt. Personen die zouden handelen als ze wisten wat wij nu weten. Desnoods tegen de regels in. Misschien zouden ze vragen: ‘Zijn onze bestuurders wel uit het juiste hout gesneden om een crisis het hoofd te bieden?’

Scientist Rebellion is een groep wetenschappers die samen met Extinction Rebellion de noodklok luidt over de opwarming van de aarde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen