Vrije Vogels Media laat zien hoe gemakkelijk het stelen is van een tas of horloge in Zwolle

Mensen zijn slordig met hun spullen en dat is koren op de molen voor een dief
Mensen zijn slordig met hun spullen en dat is koren op de molen voor een dief
Foto: Still Vrije Vogels Media

Vrije Vogels Media is voor de nieuwste reportage in Zwolle geweest. De vraag is hoe goed mensen op hun spullen letten, maar ook gaat het item over stelen zoals zakkenrollen en de zelfscankassa. Goochelaar Peter Vogel, meester in de afleiding, heeft een prominente rol in deze aflevering.

Peter Vogel zegt: ”Als je langs terrasjes loopt en goed kijkt dan zie je hoe slordig mensen omgaan met hun tas of telefoon.” Het is bizar hoeveel er te stelen is aan tassen en telefoons. De voornaamste methode om iets te stelen is afleiding. Daarom nam Vrije Vogels Media de proef op de som in Zwolle. Hoe reageren mensen als hun tas of horloge plotseling is verdwenen? Met name zakkenrollen is de afgelopen jaren toegenomen. Vooral dat mensen hun tassen, telefoons en portemonnees buiten het zicht leggen. Een man wordt afgeleid en even later is hij zijn tas kwijt omdat Peter Vogel achterom loopt en simpelweg de tas meeneemt. Een tas met belangrijke dingen er in. Ook laat de reportage zien hoe snel jongeren hun horloge kwijtraken door een ‘goocheltruc’ van Vogel.

Ook diefstal bij zelfscankassa’s neemt een enorme vlucht. De grote vraag is of stelen steeds normaler aan het worden is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen