Bizarre eerste dag bij PEC Zwolle: van vertrek Schreuder tot aanstelling Jansen in slechts enkele uren

De vertrokken trainer Dick Schreuder
De vertrokken trainer Dick Schreuder
Foto: PEC Zwolle

Hoe bizar kan het zijn in de voetbalwereld: de ene trainer vertrekt bij PEC Zwolle (Dick Schreuder) en de nieuwe komt. In de ochtenduren werd iedereen verrast met het vertrek van Scheuder en in de middag werd de komst van Johnny Jansen aangekondigd. Een doldwaze dag in Zwolle.

Het blijft wonderlijk gaan in de voetballerij. In een paar uur vertrekt een trainer en komt een nieuwe. Dick Schreuder verbrak zijn nog tweejarige verbintenis met de club om elders aan de slag te gaan. Hij transformeerde PEC Zwolle, na het vertrek van Art Langeler, tot een promovendus naar de Eredivisie. Maar dat gaat hij niet meemaken. Schreuder stond, naar eigen zeggen, al langer in de belangstelling van meerdere clubs: ”Ik heb veel clubs afgezegd, omdat ik niet wilde stoppen met waar we hier mee bezig waren. Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik echter gaan. Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan.”

Voor technisch directeur Marcel Boudesteyn komt het vertrek van Schreuder niet als een verrassing. Hij zegt: ”We hadden graag doorgegaan met Schreuder, maar de interesse van clubs in binnen- en buitenland was groot. Het siert hem dat hij in de afgelopen maanden is gebleven en de missie, promotie naar de Eredivisie, heeft volbracht. Ook assistent-trainer Johan Plat gaat met Schreuder mee en gaan vermoedelijk aan de slag in de Spaanse zon bij CD Castellon, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje.

De schok van het vertrek van Schreuder was nog niet verwerkt of het nieuws kwam dat Johnny Jansen vanuit Libanon naar Zwolle komt. Samen met assistent Ronnie Pander, beide ooit actief van sc Heerenveen, gaan zij de Eredivisie in. Jansen en Pander tekenden een contract van twee jaar. Jansen stond een periode als hoofdtrainer aan het roer bij sc Heerenveen waar hij ook speler en jeugd- en assistent-trainer was. In 2022 vertrok hij naar Safa SC in Libanon.

Aantrekkelijk voetbal

Technisch directeur Marcel Boudesteyn zocht een trainer met een aanvallende speelstijl en verzorgd, attractief voetbal. Boudesteyn: ”Johnny kent de Eredivisie, heeft onder meer bij Heerenveen bewezen spelers individueel beter te maken en gold daar als een echte verbinder tussen de academie en het eerste elftal. Met de talenten die in onze PEC Zwolle Voetbalacademie zitten en jaarlijks doorstromen is dat een hele waardevolle eigenschap. Daarnaast past Johnny ook als persoon goed bij het dna van onze club.”

Johnny Jansen zegt: ”Ik heb er enorm veel zin in om bij PEC Zwolle aan de slag te gaan. De club telde tien jaar lang mee in de Eredivisie en heeft na de degradatie van vorig jaar het afgelopen seizoen bewezen op dat niveau nog steeds thuis te horen. De komende periode wil ik gaan bouwen aan het team en tegelijkertijd verder gaan op de ingeslagen weg. PEC Zwolle staat voor verzorgd en aanvallend voetbal, het publiek vermaken, maar ook keihard werken met een fitte ploeg, want daarin onderscheidde het team zich echt. Met die mix gaan we samen voor een mooi seizoen waarin handhaving ons belangrijkste doel zal zijn.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen