VC Zwolle Topvolleybal gaat vol goede moed in de Challange cup de Europese strijd aan

Foto: Djopzz VC Zwolle

VC Zwolle Topvolleybal heeft staf compleet en gaat Europa in. Inmiddels heeft de staf van hoofdcoach Pascal Veneman vorm gekregen voor het komende seizoen.

Pascal Veneman heeft assistentie van een tweetal trainers. Sven de Vries wordt de assistent trainer en coach. De 30-jarige Nijmeegse trainer  wordt ook belast met een aantal volleybaltrainingen op het CSE. Ook keer de zeer ervaren Wilfried Groothuis terug naar het oude nest als assistent trainer. In het verleden was hij al een hoofdcoach en komt nu terug met een hoop bagage van landskampioen Alterno. Jorden Bres blijft net als afgelopen jaar de verantwoordelijke op het gebied van de kracht en conditie trainingen. Rick van Andel neemt het stokje als datascout over van Matthieu van den Broeke en wordt Hans Stindt teammanager, hij komt van uit Utrecht naar Zwolle.

Met deze staf gaat VC Zwolle Europas in voor de Challange Cup. Door een samenwerking met de partners de Nevobo en Sportservice Zwolle is deze unieke stap mogelijk. Het eerst voor het eerst in de geschiedenis dat de Zwolse vrouwen de krachtmeting aangaan de Europese concurrentie. Door het behalen van de derde plaats in de competitie van afgelopen seizoen heeft VC Zwolle Topvolleybal zich rechtstreeks geplaatst voor de Challenge cup.

Bestuurslid Edwin van den Broeke is zeer verheugd over bovenstaande zaken. Het is echt geweldig dat we aan de EC kunnen meedoen. De Europese ervaring gaat ons enorm helpen in de ontwikkeling van het team en bied de mogelijkheid om via deze wedstrijden volleybal in Zwolle extra onder de aandacht te brengen. Daarnaast zijn we als bestuur zeer content met de samenstelling van de staf. Een mooie mix van jong en oud. Dat kan elkaar alleen maar versterken !

Sportservice Zwolle zegt in een reactie op de inschrijving voor de EC ; “Wij denken dat het spelen van Europacup door VC Zwolle Topvolleybal een fantastische impuls kan geven aan volleybal in de stad. En dat Zwollenaren de mogelijkheid biedt om topsport in de stad te beleven. Het biedt tevens de mogelijkheid door middel van clinics (onderwijs) en side events de sport onder een brede en diverse doelgroep onder de aandacht te brengen. De komende periode gaan we daarin samen met VC Zwolle Topvolleybal optrekken”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen