Jongeman die buschauffeur mishandelde meldt zich nadat beelden herkenbaar openbaar zijn gemaakt

Foto: Plaats Delict

De jongen die een buschauffeur heeft mishandeld in een bus in Zwolle heeft zich gemeld nadat beelden waren te zien in het opsporingsprogramma Plaats Delict. Dat schrijft RTV Oost.

De jongen was het er niet mee eens dat de chauffeur van de stadsbus in de wijk Holtenbroek hem op 19 maart niet wilde meenemen. Hij begon op de bestuurder in te slaan. De chauffeur zakte in elkaar. Een collega-chauffeur zette zijn bus aan de kant en waarschuwde de hulpdiensten. De jongen sloeg op de vlucht.

Beelden van de mishandeling werden gisteren in Plaats Delict getoond en haalden ook de populaire site Dumpert.

De jongen zei bij de bushalte aan de Bachlaan in Zwolle dat hij zijn moeder in Amsterdam wilde bezoeken. Maar hij kon de busreis niet betalen. De jongen begon te schelden, wilde doorlopen, maar de chauffeur hield hem tegen. De jongen ging vervolgens ‘helemaal los’ op de man. Na zijn daad vluchtte hij in de richting van winkelcentrum Holtenbroek. Een collegachauffeur ontfermde zich over de bestuurder die onwel was geworden en in elkaar was gezakt.

“De jongen heeft de chauffeur meerdere keren echt hard geraakt tegen de rechterkant van zijn gezicht. Hij had uiteindelijk een flinke zwelling naast zijn rechteroog. Ook had hij bloed in zijn oor”, zei politiewoordvoerder Sven Strijbosch in Plaats Delict.

De politie had hem eerder via sociale media opgeroepen zich te melden en hem bij die oproep onherkenbaar gemaakt. In Plaats Delict werd hij herkenbaar in beeld gebracht.
Hij meldde zich daarna bij de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen