Zwols muziektalent Fayah Kamp bespeelt zeldzaam instrument tijdens de jeugdfagotdag in Zwolle

Fayah Kamp
Fayah Kamp
Foto: De Vuurvogel

Jeugdsymphonieorkest de Vuurvogel houdt 10 juni, tijdens de landelijke Jeugdfagotdag, een eigen editie. De Vuuvogel en conservatorium ArtEZ hebben de handen ineen geslagen. Bijzonder is dat aanstormend muziektalent Fayah Kamp een optreden geeft.

“De fagot is in Zwolle bijna een uitgestorven muziekinstrument”, zegt Albert Dam, dirigent van Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Het instrument spreekt waarschijnlijk weinigen tot de verbeelding, behalve als ‘opa’ in het muzikale sprookje Peter en de Wolf. Toch is het instrument allesbehalve oubollig en keihard nodig in elk orkest. Om die reden heeft de Vuurvogel bij Fagotnetwerk Nederland aangedrongen op een Zwolse editie van de jeugdfagotdag mét een gratis ‘fagotproeverij’ voor geïnteresseerden.

Gelukkig is er binnen de Vuurvogel één aanstormend talent op dit unieke instrument: de elfjarige Fayah Kamp. Fayah speelt momenteel de fagotpartijen bij de Bazuin en de Jonge Vuurvogel. De reden om fagot te gaan spelen was voor Fayah simpel: “Ik wilde iets spelen wat nog niemand anders speelde”. Dat dit een understatement is moge duidelijk zijn.

Er is dus werk aan de fagotwinkel in de regio van Zwolle en met het ontbreken van een fagotdocent zijn fagotleerlingen natuurlijk al helemaal ver te zoeken. Zowel het ArtEZ Conservatorium als de Vuurvogel hebben baat bij leerlingen en studenten en willen hier graag aan meewerken. Om 13.30 uur is er daarom voor geïnteresseerden een gratis ‘Fagotproeverij’ onder leiding van professionals. Om 15.30 uur is in het conservatorium het slotconcert met alle deelnemers van de dag.

De ‘fagotproeverij’ is gratis en begint in het conservatorium aan de Stadsmuur om13.30 uur. Het slotconcert is ook gratis toegankelijk en begint om 15.30 uur. Voor deelname aan de hele dag is wel een ticket nodig:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen