Straatmuzikantenconcours Draadloos op Eerste Pinksterdag live op de Zwolse terrassen

Straatmuziek op de terrassen in Zwolle
Straatmuziek op de terrassen in Zwolle
Foto: HESZ

De Zwolse horeca houdt zondag 28 mei een straatmuzikantenconcours op de Zwolse terrassen. Tijdens Draadloos reizen straatmuzikanten van terras naar terras om zich live te laten horen.

Het zijn akoestische bandjes die strijden om de winnaarsbokaal en een geldprijs, bepaald door het publiek. Op de terrassen van 14.00 tot 17.00 uur, met een finaleconcert om 18.00 uur in het Ter Pelkwijkpark.

Draadloos is een wedstrijd, georganiseerd door de Zwolse horecastichting HESZ in samenwerking met Festival Tussenland dat in hetzelfde weekeinde wordt gehouden in het Ter Pelkwijkpark. De organisatie wil akoestische bandjes en muzikanten een podium bieden en stimuleren, vooral door te gaan met het maken van muziek op straat. Daarom looft de HESZ een geldprijs uit van vijfhonderd euro. Het publiek bepaalt de winnaar.

Het wordt dus heel gezellig in de Zwolse binnenstad met allerlei miniconcerten op de terrassen. Elk jaar is de finale weer een feestje van bezoekers die achter hun lievelingsmuzikant aan naar het festival komen. Uiteindelijk bepaalt het publiek wie er met de hoofdprijs vandoor gaat.

Straatmuzikanten kunnen zich nog aanmelden via www.gastvrijzwolle.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen