PEC Zwolle-spelers gehuldigd terwijl wellicht kampioen van de Keuken Kampioen Divisie nog niet bekend is

Foto:

De promotie naar de eredivisie wordt in ieder geval gevierd, het kampioenschap van de Keukenkampioendivisie is nog maar de vraag. Dit wordt vrijdag beslist als PEC Zwolle speelt tegen Hemond Sport. Of PEC Zwolle het kampioenschap pakt is ook nog afhankelijk van de uitslag van het duel dat Heracles speelt tegen Jong Ajax. De festiviteiten zijn in ieder gepland op zaterdag 20 mei.

De promotie naar de eredivisie wordt in ieder geval gevierd in het Wezenlandenpark en als PEC Zwolle kampioen wordt is er ook nog een rondvaart door de Zwolse grachten en het Almelose Kanaal. Echter, gezien de laatste weken zijn er nogal wat duels die gestaakt zijn door het gooien van bekertjes op het veld en/of het afsteken van vuurwerk. Er is dus een reële kans dat de kampioen van de KKD vrijdag nog niet bekend is.

Als de festiviteiten doorgaan dan begint de huldiging om 18.00 uur. Als het kampioenschap ook wordt behaald dan maakt de ploeg nog een vaarrondje door de stad. Deze rondvaart begint om 17.15 uur bij het Rodetorenplein en gaat via de Vispoortenbrug, Pelserbrug, Diezerpoortenbrug, Schoenkuipenbrug naar de Hanekampbrug waarna de selectie in het Wezenlandenpark wordt gehuldigd.

Er zijn nog tal van scenario’s mogelijk: Zowel de wedstrijden van PEC Zwolle en Heracles worden vrijdagavond uitgespeeld. PEC Zwolle moet winnen en Heracles verliezen of gelijk spelen. dan is de club uit Zwolle kampioen. Als Heracles wint moet PEC met meer dan vier doelpunten verschil winnen. Het kan ook zijn dat een van duels of beide duels niet worden uitgespeeld, dan is het aan de KNVB om te beslissen wanneer de duels worden uitgespeeld.

Het wordt in ieder geval een zinderende vrijdagavond.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen