Vijfde Zwolse zwemloop ook vijfde prooi voor Erwin Akkerman en een verbazingwekkende Marion Hofenk

Marion Hofenk op de hoogste trede van het podium
Marion Hofenk op de hoogste trede van het podium
Foto: Terp3

Erwin Akkerman en Marion Hofenk pakten de zege bij de vijfde Zwolse Zwemloop. Verbazingwekkend was de prestatie van Hofenk. Zij kwam als laatste zwemster uit het water en kwam als eerste over de finish. Erwin Akkerman is een bekende op de hoogste trede van het podium. Hij zegevierde voor de vijfde keer.

Het waren schitterende omstandigheden tijdens de zwemloop. Het is altijd genieten van een laagdrempelig, maar gezellig sportevenement in het Openluchtbad. Bij de mannen was het uiteindelijk geen verrassing dat Erwin Akkerman voor de vijfde keer zegevierde. Hij zwom als snelste, kleedde zich behoorlijk langzaam om maar wist de schade in te halen en soleerde naar een eindtijd van 26 minuten en 50 seconden. Bijna een minuut sneller dan Max de Vries (27.47) en Jos Wilbrink (27,53). Bij de vrouwen verbaasde Marion Hofenk vriend en vijand. Ze zwom als langzaamste, maar in vijf kilometer hardlopen achterhaalde ze iedereen en finishte in een tijd van 37.02 minuten. De snelste zwemmer, Maaike Boschman, kwam als tweede binnen met een achterstand van ruim vijftig seconden. Charlene Geertsema werd derde in 44.56.

De allerjongste kinderen kenden de winnaars Thom Pullen bij de jongens en Sara Slabbekoorn was met 8.14 minuten slechts 21 seconden langzamer dan de allersnelste tijd. Zij zwommen honderd meter en renden een kilometer. Bij de duo’s verrasten zwemster Ylene Zondervan en haar hardlopende broer Sylvan zowel de snelste zwem- als loopttijd neer. Zij finishten binnen de zes minuten: 5.56 minuut.

Voor de iets oudere jeugd was het Ilse Sitters (14.17) die naar de zege zwem en rende. Er waren geen jongens in deze categorie die de strijd aandurfden over 200 meter zwemmen en twee kilometer hardlopen. Zoals gezegd was bij de vrouwen senioren Marion Hofenk de sensatie van de dag door iedereen en alles voorbij te rennen en als eerste te finishen. Bij de mannen moest het nieuwe Triade-talent Robert Lehr als snelste Zwollenaar nipt het podium aan zich voorbij laten gaan omdat hij net een seconde langer werk had dan Jos Wilbink, die derde werd. Ruim achter winnaar Erwin Akkerman.

Bij de duo’s stond het team Charlotte en Jarno aan de start. Het duo was uit Nijverdal en Yerseke naar Zwolle gekomen om te zegevieren. Charlotte zwom het snelste en Jarno was de snelste loper en na 25.42 kwamen ze over de finish.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen