Acteertalent winkeldieven is fenomenaal bij diefstal van 14-karaats gouden ketting bij Lucardi

Het moment van de diefstal bij Lucardi in Zwolle
Het moment van de diefstal bij Lucardi in Zwolle
Foto: Plaats Delict

Twee winkeldieven hebben hun acteertalent ingezet om een 14-karaats gouden ketting van 860 euro te stelen. Juweliersketen Lucardi in de Diezerstraat werd slachtoffer van een dergelijke roof.

De winkeldieven werken in duo’s. De ene doet alsof hij iets waardevols wil kopen en leidt daarmee de winkelmedewerker van Lucardi af. Uit het niets duikt een tweede persoon op die het sieraad grijpt en de winkel uit rent. De ‘koper’ speelt alsof hij ook enorm is geschrokken, maar dat is schijn en maakt zich vervolgens ook uit de voeten.

De klant, dat is de man in witte broek, zwarte jas en de capuchon over het hoofd zei tegen de medewerkster van Lucardi in Zwolle dat hij een van de duurste gouden kettingen wilde kopen die ze hadden. Voor zijn moeder, zei hij er ook nog bij. Hij keek nog even in de etalage, en op dat moment verscheen acteur nummer twee op het toneel. De medewerkster had op dat moment een 14-karaats gouden collier uit de vitrine gepakt, waarde 850 euro. En daar rende de tweede dader mee de zaak uit. Ook in Heerenveen, eveneens bij Lucardi, zijn de twee mannen ook ‘op bezoek’ geweest en speelden daar hetzelfde spelletje. Alleen toen hadden ze het voorzien op ringen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen