Uitbreiding en verbouwing van zorggeschikte woningen aan Eikenlaan in Zwolle

De ondertekening door Marcel Timmerman en Demirja Meekhof
De ondertekening door Marcel Timmerman en Demirja Meekhof
Foto: Wilbert Bijzitter

Met de ondertekening van een realisatieovereenkomst gaven Philadelphia Zorg en woningcorporatie Wetland Wonen het startschot voor de uitbreiding van de zorggeschikte woningen aan de Eikenlaan in Zwolle. Op deze locatie wonen nu 11 mensen met een verstandelijke beperking. Door de verbouwing en uitbreiding van de locatie is hier straks ruimte voor 14 nieuwe bewoners.

Demirja Meekhof, Directeur cluster Zorg en Wonen bij Stichting Philadelphia Zorg, zegt: “Deze locatie aan de Eikenlaan is ooit begonnen als een ouderinitiatief voor jongeren met een verstandelijke beperking. Philadelphia Zorg verleent hier de zorg en begeleiding voor de bewoners. De huidige appartementen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd, vooral qua energiezuinigheid en comfort voor de bewoners, dus een verbouwing is hard nodig. Daarbij zijn we zeer blij dat we op deze locatie kunnen uitbreiden, en zo tegemoet kunnen komen aan de vraag naar woonruimte voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zwolle. Met Wetland Wonen hebben we hier een mooie partner in.”

Marcel Timmerman, directeur-bestuurder stichting Wetland Wonen, zegt over de samenwerking:: “We zijn blij dat we als Wetland Wonen met het realiseren van dit bouwplan een bijdrage kunnen leveren aan het woongenot van de toekomstige bewoners.”

De bestaande locatie Eikenlaan 21 zal omgebouwd worden tot 8 appartementen. Daarnaast worden er achter de bestaande bebouwing 17 nieuwe appartementen gerealiseerd. 2 appartementen worden ingericht als algemene huiskamers. Voor alle nieuwe appartementen is al een bewoner gevonden. Belangstellenden kunnen zich melden via het cliëntbureau van Philadelphia Zorg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen