Zwolse horeca omarmt het witte goud uit Salland: de Aspergeweek is weer terug

Sallandse asperges
Sallandse asperges
Foto: Pixabay

Asperges, het witte goud staat centraal in de Zwolse aspergeweek van 18 tot en met 28 mei. Zwolse restauranthouders laten tien dagen lang het publiek genieten van menu’s en gerechten gemaakt van Sallandse asperges. Tijdig een tafeltje reserveren is aan te raden.

Voor de ware liefhebber gaat er niets boven romige blanke asperges van de koude grond, van het seizoen dus. Het is één van de streekproducten waar Salland om bekend staat. De asperge wordt geroemd om haar smaak, maar staat ook al vijfduizend jaar bekend als zeer gezonde groente, boordevol belangrijke voedingsstoffen. De Zwolse chef-koks bereiden tijdens de Zwolse Aspergeweek uiteenlopende aspergegerechten, van klassiek tot vernieuwend.

Deelnemende restaurants

De restaurants waar van 18 tot en met 28 mei terecht kan voor zijn favoriete aspergemenu, staan hier vermeld: Eetcafé De Kleine, Wijnbar Oak, Bistro Bonne Femme, Bistro de Zoete Inval, Brasserie en wijnbar In den Hoofdwacht, Vaca Negra steak & grill, Grand Café en Tapasbar Las Rosas, Restaurant Beautanica, Bennies in de Basis, Bonabo Social Club, Taboe Bar & Keuken.

Zwolle verdient een aspergeweek

De Zwolse Aspergeweek is terug van weggeweest, omdat de restauranthouders vinden dat de asperge, én de stad Zwolle, dat dik verdienen. Van eetcafé tot restaurant; er zit voor alle liefhebbers van asperges een optie bij. De Zwolse Aspergeweek is een initiatief van een aantal restauranthouders die zijn verenigd in Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ). Daardoor is de Aspergeweek terug op de agenda van de HESZ.

  • Op de gezamenlijke website, www.gastvrijzwolle.nl zijn alle evenementen van de HESZ bekijken en ook alle restaurants terugvinden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen