Tal van verkeersmaatregelen rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Foto: Nieuws.nl

Het verkeer in Zwolle moet donderdag en vrijdag rekening houden met tal van verkeersmaatregelen. Donderdag is de herdenking van de (oorlogs)slachtoffers in het centrum en vrijdag op bevrijdagsdag wordt het bevrijdingsfestival gehouden in Park de Wezenlanden en Dance4Liberaton op de Wytmenerplas.

De verkeersmaatregelen die donderdagavond zijn gaat voornamelijk over de Stille Omgang die rond 19.00 uur begint vanaf het voormalige Huis van Bewaring via de Menno van Coehoornsingel, Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan en de Bagijnesingel naar de Schoenkuipenbrug. Vandaag gaat de omgang via het Groot Wezeland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, langs de Synagoge aan de Samuël Hirschstraat, Schoutenstraat, Wolweverstraat en de Wilhelminasingel n aar het Ter Pelkwijkpark. Daar wordt om 19.45 uur de herdenking gehouden. Vanwege het memorabele karakter van de bijeenkomst wordt de Wilhelminasingel, Ter Pelkwijkstraat en de Kerkstraat van 19.15 uur tot 21.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Daardoor is de route Ter Pelkwijkstraat, Walstraat en Gasthuisplein niet beschikbaar.

Bevrijdingsfestival

Het bevrijdingsfestival zorgt ieder jaar voor ‘reuring’ in de stad. Met name rondom het Wezenlandenpark is het heel druk. Daarom zijn de wegen rondom het park als op 4 mei afgesloten. Ook dezer dagen wordt er druk gewerkt in en rondom het park om alles voor elkaar te krijgen. Op 4 mei wordt de Wethouder Alferinkweg al afgesloten. Dat gebeurt om 5 mei ook met het Groot Wezenland, Schuurmanstraat en Luttenbergstraat. Pas op 6 mei rondom 08.00 uur zijn alle wegen weer vrij. Tot en met 11 mei kan het verkeer nog last hebben van de afbouw van het festival.

Van 5 mei tot 6 mei om 01.00 uur is de omgeving van Park De Wezenlanden en de looproute ernaartoe vanaf het station alleen toegankelijk voor voetgangers. Dit geldt voor onder andere Ten Oeverstraat, Grasdorpstraat, Thoden van Velzenstraat, Assendorperdijk en Terborchstraat. Vanaf 17.30 uur geldt dit ook voor Bartjensstraat, Van der Laenstraat, Van Karnebeekstraat en Zeven Alleetjes.

Het advies luidt kom met de fiets of openbaar vervoer. Het is minder dan tien minuten lopen van het station naar de binnenstad of Park de Wezenlanden. Er staan borden bij het station om de looproutes aan te geven. Wie met de bus komt kan uitstappen bij de haltes aan de Wipstrikkerallee en Hortensiastraat. Er rijden twee stadslijnen. Dat zijn de lijnen 4 en 13 vanaf 4 mei om 18.00 uur, en de lijnen 2 en 10 op 5 mei. Er zijn voldoende fietsrekken beschikbaar rondom het park en de binnenstad.

Wie met de auto komt kan het beste parkeren in de garages aan het Hanzeland, aan de zuidkant van het station en vervolgens via de Karnebeektunnel de stat in gaan. Ook kan worden geparkeerd bij de IJsselhallen. Ook dan is de loopafstand te doen.

De parkeerplaatsen aan de Schuurmanstraat (bij de Rechtbank) zijn van 4 tot en met 6 mei niet beschikbaar en door werkzaamheden is de Westerlaan tot en met medio mei afgesloten en is de noordkant van het station beperkt bereikbaar. Bebording geeft de omleidingsroutes aan.

Dance4Liberation

Voor het dancefestival Dance4Liberation worden pendelbussen ingezet om naar de Wythmenerplas te komen. Daarom wordt de Koggelaan eenrichtingsverkeer en de Ceintuurbaan voor een deel afgesloten. De pendelbussen rijden vanaf de Koggelaan naar de Wythmenerplas. De pendelbussen stoppen op de rijbaan van de Ceintuurbaan. Daar kunnen de bezoekers van het event naar de Wijthemerplas lopen. Hiervoor is er op de Ceintuurbaan een rijbaan afgesloten tot 21.00 uur in de rijrichting naar de A28. Vanaf 21.00 tot 01.00 uur zijn beide rijbanen in de rijrichting naar de A28 afgesloten, en wordt verkeer omgeleid via Oldeneelallee – IJsselallee. De Ceintuurbaan blijft open in de tegenovergestelde rijrichting van A28/Ceintuurbaan naar N35/Oldeneelallee

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen