Vader en kind (8) bij PEC Zwolle van de tribune gehaald na gooien plastic bekertje

Foto:

Vader en kind van acht jaar zijn bij PEC Zwolle van de tribune gehaald nadat het kind een leeg plastic bekertje op het veld had gegooid. Volgende week volgt een gesprek, meldt de club.

De wedstrijd tegen Dordrecht was een minuut of 20 aan de gang toen een kwajongen van 8 een lege plastic beker op het veld gooide terwijl Dordrechter Jari Schuurman op het punt stond een hoekschop te nemen. Het bekertje huppelde vrolijk over het veld en scheidsrechter Martin Pérez legde het duel stil. PEC Zwolle haalde de knul en zijn vader van de tribune en zette ze het stadion uit. De komende week volgt nog een gesprek met vader en zoon. PEC Zwolle won het duel met 4-0.

Algemeen directeur Xander Czaikowski zei na afloop tegen RTV Oost dat het ‘extra zuur’ was omdat de ‘dader’ een jongetje van acht jaar bleek te zijn. Hij zegt ook: ”De procedure is in een dergelijk geval heel strict. Degene die iets op het veld gooit moet je het station uit begeleiden. Toen bekend werd dat het gaat om een kind hebben de vader vriendelijk gevraagd mee te gaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen