Voetbalvereniging ZAC en Tiem gaan samen aan de slag met inclusiviteit

Foto: Tiem

Vanuit de gedachte ‘iedereen doet mee’ gaan de Zwolse voetbalvereniging ZAC en Tiem vier jaar samenwerken. ZAC-voorzitter Denis Holterman en Roel de Jong, manager bij Tiem, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. Doel van het partnership is te stimuleren dat iedereen in de samenleving meedoet, of het nu om sport of werk gaat. In Zwolle komt deze manier van sponsoren, waarbij een sportclub en zijn sponsoren samenwerken om een maatschappelijk doel te promoten via de sport, nog niet voor.

Voor ZAC gaat met de samenwerking de wens in vervulling om samen met sponsoren een lokaal maatschappelijk doel te ondersteunen. Hiervoor stellen ZAC en zijn sponsoren de sponsorpositie op de voorzijde van de seniorenshirts belangeloos beschikbaar aan Tiem. ZAC-voorzitter Denis Holterman: “Toen de sponsorcontracten voor onze clubkleding afliepen, zijn we op zoek gegaan naar een voor ZAC nieuwe formule: samen met een aantal hoofdsponsoren geeft onze club een Zwols maatschappelijk doel een podium. Met het motto ‘Iedereen werkgeluk’ past Tiem perfect bij onze missie ‘Iedereen doet mee’. We gaan de komende jaren samen met Tiem invulling geven aan dit partnership. We zien hiervoor volop kansen!”

De samenwerking houdt voor Tiem in dat de zichtbaarheid van Tiem wordt vergroot en dat er activiteiten worden georganiseerd zoals een sporttoernooi of een banenmarkt voor iedereen. Ook zijn er kansen voor maatschappelijke stages of werkplekken via het sponsornetwerk van ZAC. Daarnaast kan Tiem gebruik maken van de sportvelden van ZAC. Directeur Martin Post van Tiem: “Voor Tiem is dit een fantastisch aanbod. ZAC heeft een mooi netwerk aan betrokken ondernemers waarmee we graag in gesprek gaan over een inclusieve arbeidsmarkt. Daarnaast geeft sport en bewegen mensen energie. Hier zetten we als Tiem steeds meer op in, omdat we zien dat het bijdraagt aan werkgeluk. En we hopen natuurlijk dat ZAC een mooie en succesvolle competitie tegemoet gaat met haar Tiem-teams.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen