Publieksavond van de NOS in Zwolle

Foto:

NOS-coryfeeën als Kysia Hekster, oud Zwollenaar Marleen de Rooy, Xander van der Wulp, Lucas van de Meerendonk, Emiel van Oers en andere journalisten komen op 16 mei naar Zwolle om in gesprek te gaan. Iedereen die bij deze publieksavond aanwezig wil zijn kan zich opgeven. Er is wel een beperkte capaciteit voor het aantal mensen dat er bij kan zijn.

Er komen vragen aan bod als hoe journalisten op het Binnenhof aan hun nieuws komen, maar ook hoe leg je verslaggeving vast via radio, televisie en online van een demonstratie of een oorlog. Ook hoe ingewikkeld nieuws in kindertaal wordt uitgelegd. Een actueel thema zou ook kunnen zijn hoe groot ‘het gat’ is tussen de Randstad en regio Zwolle. Op deze en veel andere vragen komt een antwoord van de NOS-verslaggevers Kysia Hekster, Marleen de Rooy, Xander van der Wulp, Lucas van de Meerendonk en Emiel van Oers. Wilfried Baijens leidt de avond.

  • Kysia Hekster is op dit moment Europa verslaggeefster als correspondent Europese Unie, NAVO, België en Luxemburg.
  • Marleen de Rooy is bekend als politiek verslaggeefster in Den Haag,  Sinds 2017 werkt ze op de politieke redactie van de NOS en volgt vooral onderwerpen die gaan over werk, de hoogte van uitkeringen en belastingen.
  • Xander van der Wulp  werkt al sinds 2008 in Den Haag als politiek verslaggever. Hij ziet als belangrijkste taak om alle politieke ontwikkelingen begrijpelijk voor het voetlicht te brengen.
  • Lucas van de Meerendonk is presentator NOS Jeugdjournaal. Het het portret dat hij op Lesbos maakte, van het 12-jarig meisje Amal en haar familie die gevlucht waren uit Syrië, won het Zapp Weekjournaal de YNE Award 2015, een televisieprijs voor de beste reportage van een Europees nieuwsprogramma voor kinderen.
  • Emiel van Oers werkt sinds 2010 fulltime bij de NOS als verslaggever en presentator voor bij het radio- en televisieprogramma NOS op 3, dat inmiddels naar internet is verhuisd.  In 2020 speelde hij een rol bij het uitleggeven over de coronapandemie en sinds vorig jaar ook over de stijging van de zeespiegel en de gevolgen van klimaatverandering.

De avond begint om 19.30 uur. De publieksavond wordt gehouden in de Buitensociëteit,

Wie in gesprek wil met de NOS kan zich opgeven via de link van de NOS.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen