Zwolle hijst vlag tegen pesten

Foto:

Zwolle heeft de vlag tegen pesten gehesen. Op de landelijke dag tegen pesten werd de vlag gepresenteerd. Initiatiefnemer is Zwollenaar Ronald Weber. Samen met burgemeester Peter Snijders hees hij deze vlag woensdag 19 april in top op het bordes van het stadhuis.

Roland is in zijn jeugd veel gepest en wil in zijn woonplaats Zwolle extra aandacht voor het stoppen van pesten. “Pesten is van alle tijden en alle generaties. Niet alleen op school, maar ook in het bejaardenhuis wordt gepest. En daar kun je heel lang last van hebben. Pesten moet gewoon stoppen.”

De vlag is speciaal ontworpen. Daarop is een blauwe hand met een wit hartje in het midden afgebeeld om het pesten symbolisch een halt toe te roepen. Juist in Hartstad Zwolle is het belangrijk om hart voor elkaar te hebben en aandacht te geven aan het bewust stoppen van pesten. Roland Weber en Peter Snijders hopen dat deze vlag in veel gemeenten wordt uitgehangen.

Vandaar dat we in Zwolle voortaan elk jaar op 19 april deze vlag hijsen om extra stil te staan bij pesten en de gevolgen daarvan voor iedereen: slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders. De vlag komt dan bij het stadhuis en het stadskantoor te hangen.

Meer informatie over de landelijke dag tegen pesten is te vinden op de website www.stoppestennu.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen