@ease Zwolle geopend in Stadkamer voor jongeren met wie het even niet heel lekker gaat

Foto: @ease

@ease Zwolle heeft de deuren geopend in de Stadkamer. Bij @ease kunnen jongeren tussen 12 en 25 jaar terecht voor een luisterend oor als het (l)even niet lekker gaat. Om de drempel om hulp te zoeken te verlagen, kunnen jongeren hier gratis en anoniem binnenlopen voor een gesprek. Er staat een getraind team klaar van enthousiaste jonge vrijwilligers. Op de achtergrond is altijd een (zorg)professional aanwezig die de vrijwilligers coacht of, wanneer de jongere dat wil, kan helpen om ondersteuning buiten @ease te vinden.

“De gespreksonderwerpen kunnen heel verschillend zijn: liefdesverdriet, ouders die gaan scheiden, pesten, eetgedrag, studieproblemen, somberheid of financiële problemen. Informeel contact met een leeftijdsgenoot is een laagdrempelige stap als je je persoonlijke vragen en zorgen wil bespreken. We zochten daarbij een laagdrempelige en centrale plek waar jongeren gemakkelijk binnen kunnen lopen.”, zegt Judith Prins, projectleider van @ease Zwolle

Judith PrinsDe laagdrempeligheid wordt door jongeren enorm gewaardeerd. De manier waarop @ease functioneert is innovatief en gebaseerd op vrijwillige inzet van (ervaringsdeskundige) leeftijdsgenoten. Zorg- en welzijnsorganisaties uit de omgeving steunen ‘in kind’ door hun professionals zoals psychologen, psychiaters, POH-GGZ, budgetcoaches, etcetera in te zetten.

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar ondersteuning van jongeren met mentale klachten wordt ingezet op samenwerking met steun van ZonMw en het RZA en in samenwerking met Mindfit, Impluz, JeugdGGZ, Travers Welzijn, Doekracht, Stadkamer, Cognito Praktijk en De Kern.

“Door de centrale maatschappelijke rol die de Stadkamer speelt in de Zwolse samenleving is dit een logische plek en de Stadkamer was direct enthousiast over deze samenwerking. Dagelijks zitten jongeren hier om te studeren, samen te werken of gewoon voor de gezelligheid. Opgroeien is super complex en het kan heel moeilijk zijn voor jongeren om te praten over problemen.”

”Door de samenwerking met @ease hopen we de drempel om zorgen te delen voor Zwolse jongeren te verlagen”, zegt Diede Bongertman van de Stadkamer.

De @ease vestiging in Zwolle is elke maandag geopend van 15:00 tot 18:00 uur in Stadkamer Centrum (Zeven Alleetjes 1a). Een afspraak maken is niet nodig, maar mag wel via de email:  [email protected]. Voor meer informatie kijk op www.ease.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen