Jackie de Vries keert na vijftien jaar als trainer-coach terug bij zijn ‘oude liefde’ Oranje Zwart

Van links: Job Klinkhamer, Jackie de Vries, Raimon van Faassen, Wanda Veld, Barbara Toebast en Harry Dreuning
Van links: Job Klinkhamer, Jackie de Vries, Raimon van Faassen, Wanda Veld, Barbara Toebast en Harry Dreuning
Foto: Oranje Zwart

Jackie de Vries, nu nog trainer in Elburg, keert terug naar zijn oude liefde: Oranje Zwart in Zwolle. De Kampenaar is al zo’n twintig jaar actief als trainer-coach en deed dit onder meer bij Rood-Wit, Sparta en Elburg.

Jackie de Vries komt niet alleen. Hij gaat de samenwerking aan met Barbara Toebast, die naast veel korfbalervaring ook in het bezit is van de korfbal 4-licentie en dat is de hoogste trainersopleiding binnen de korfbalbond. Zij gat de technische staf versterken en tijdens trainingen individuele aandacht aan spelers geven. De Vries en Toebast kennen elkaar van een jarenlang korfbalverleden en speelden jaren lang als speelster en coach bij diverse clubs. Daarbij hebben zij een soortgelijke samenwerking gehad bij Rood-Wit in Wezep.

De Vries zal de trainingen van de selectie samen verzorgen met Raimon van Faassen. Hij speelde jarenlang in de kleuren oranje en zwart. Vorig seizoen greep hij de kans om het tweede team te gaan trainen en coachen. De fanatieke van Faassen heeft nog een jaar bijgetekend.

Ook Job Klinkhamer gaat een rol spelen binnen de club. Als speler van het derde team heeft hij zich al jarenlang bewezen als trainer en coach. Met zijn team pakte hij het kampioenschap in de derde klasse. Harry Dreuning en Wanda veld blijven in de rol van teammanagers. En de technische zaken vallen onder Jacqueline Malenstein.

Promotie

Oranje Zwart promoveerde het afgelopen zaalseizoen naar de eerste klasse. In de poule op het veld draait Oranje Zwart ook bovenin mee in tweede klasse en gaat voor het kampioenschap. Met de Vries als nieuwe hoofdtrainer, maar vooral met de samenwerking tussen de verschillende enthousiaste trainers-coaches en het kader, verwacht Oranje Zwart een stabiele eersteklasser te gaan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen