Verkeersmaatregelen tijdens 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Foto: Pixabay

Er wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen tijdens de twaalfde tien Mijl van Zwolle-zuid op 15 april. Deze hebben onder meer betrekking op de Thorbeckelaan ter hoogte van wijkcentrum SIO (start/finish), de fietsstraat Zwarteweg en de omgeving van de IJssel.

De hardlopers gaan grotendeels over fiets- en wandelpaden. Toch heeft gemotoriseerd verkeer tussen 17.00 en 19.00 uur overlast op verschillende plekken in Zuid. Er is beperkte doorgang als hardlopers voorbijkomen op onder andere de rijroutes Pilotenlaan, Forelkolk (winkelcentrum Forelkolk), Commissarislaan en de IJsselcentraleweg. Verkeersregelaars laten verkeer door wanneer dat kan. Ook is er een afsluiting Nieuwe Deventerweg op gedeelte Ittersumallee en Thorbeckelaan, tussen 16.00 en 17.45 uur. Adviesroute voor verkeer van en naar Ittersum is via de  Oldeneelallee, Nieuwe Deventerweg en Troelstralaan.

De looproute gaat deels over de fietsroute Rondje Zwolle. De fietsroute is daardoor bijvoorbeeld ter hoogte van de Ijssel niet beschikbaar. Adviesroutes voor fietsers die normaal via de fietsstraat Zwarteweg gaan, zijn Schellertunnel, Jofferenlaan, Grenslaan, Grenspad (fietspad langs IJsselalee), Bloksteeg, Gruitmeesterslaan, Ter Kuilenpad en via Hortensiapad en Hortensiatunnel naar de binnenstad en Assendorp. De stadslijnen 6 en 8 van Keolis rijden tussen 15.00 en 20.00 uur een andere route door Zuid. Een aantal bushaltes vervallen.

Het loopfestijn begint om 14.30 uur met de Kidsrun, ze lopen daarbij een rondje Thorbeckelaan. De volwassen hardlopers starten om 17.00 uur aan de 5 of 10 mijl. De looproute gaat via de  Thorbeckelaan, Nieuwe Deventerweg,Zwarteweg, Schellerbergweg, dijk IJssel, Schellerdijk, Oldeneelweg,  Beekmanpad en  Harculosepad naar Harculo en weer terug via de IJsselcentraleweg en Thorbeckelaan (via fietspaden). Verwachting is dat de laatste lopers om 19.00 uur finishen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen