Nederlands hoogste energierendement en het grootste aaneengesloten oppervlak zonnegevel in gebruik

De nieuwe zonnegevel aan het Stadskantoor
De nieuwe zonnegevel aan het Stadskantoor
Foto: Gemeente Zwolle

Stadskantoor weer een stap duurzamer en dat gebeurt met het in gebruik nemen van de grootste gekleurde zonnegevel van Nederland.

Donderdag 13 april is de eer aan wethouder Monique Schuttenbeld om de nieuwe zonnegevel op het Zwolse Stadskantoor officieel in gebruik te nemen. De zonnegevel bestaat uit gekleurde zonnepanelen in de kleur van de gevel. Het is de gekleurde gevel in Nederland met het hoogste energierendement en het grootste aaneengesloten oppervlak. Het is de eerste gekleurde zonnegevel met een sluitende businesscase. De gevel verdient zichzelf binnen zeven jaar terug.

Innovatie

Deze zonnegevel komt voort uit het zogeheten ‘startup in residence’ programma van de provincie Overijssel. Gemeente Zwolle, woningcorporaties deltaWonen en Welbions en provincie Overijssel zetten zich hierbij in als eerste klant van innovatieve oplossingen. Dit is een vernieuwende inkoopaanpak, die er voor gezorgd heeft dat de gekleurde zonnepanelen hun weg naar de markt konden vinden. Naast de gevel op het Stadskantoor is ook een gevel gerealiseerd op het Provinciehuis van Overijssel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen