Zware mishandeling schrikt Zwolle op: 50 agenten zoeken naar de dader

Foto: poitie.nl

Een zware mishandeling in Zwolle zet de politie op scherp. Zo’n vijftig agenten zoeken degene die zondagmorgen een 70-jarige vrouw heeft toegetakeld. Mogelijk is er ook sprake van een zedenmisdrijf, zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. “Ze is uit het niets aangevallen.” Dat schrijft RTV Oost.

Het is zondagochtend als het slachtoffer op straat wordt gevonden aan de Schie ter hoogte van het viaduct bij de Rijnlaan. “Ze was op dat moment waarschijnlijk in shock”, zeg Westerhoff. “Het is een tengere vrouw, mogelijk is ze ook het bewustzijn verloren toen het gebeurde. Ze kan zich daarom ook lastig herinneren wat er is gebeurd.”

Tientallen agenten doen buurtonderzoek, op zoek naar camerabeelden of getuigen. “We vragen mensen ook of ze iemand kennen die tot zoiets in staat is. Ondertussen proberen wij ook in kaart te brengen wie er op dat moment in de buurt was. De vrouw is uit het niets aangevallen. Zo iemand moet zo snel mogelijk van de straat.”
De zaak komt vanavond in het programma Opsporing Verzocht en donderdag in Plaats Delict; het opsporingsprogramma van RTV Oost en Omroep Gelderland. “We hebben personen op beeld die mogelijk iets gezien hebben. We overleggen nu met het Openbaar Ministerie of we die beelden vanavond mogen tonen, we willen die mensen graag spreken.”

Het lijkt er op dat het om één dader gaat, maar de politie sluit niet uit dat het er meer waren. Over het slachtoffer kan de politie niet veel zeggen, behalve dat het niet goed met haar gaat. “Ze is enorm onder de indruk van wat er is gebeurd. Het was heftig.”

De zaak komt vanavond om 20.30 uur op Opsporing Verzocht op NPO 2. Donderdag krijgt de zaak mogelijk ook aandacht in Plaats Delict, om 17.30 uur op TV Oost.

Politie zoekt verdachte ernstig geweldsmisdrijf in Zwolle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen