Kick-off boxing bags: Zwolle tweede Nederlandse stad met boksballen

Binnenkort verschijnen openbare boksballen in de stad
Binnenkort verschijnen openbare boksballen in de stad
Foto: Tabonon

Na Amsterdam is Zwolle de tweede Nederlandse stad met boksballen. Tabonon begint met boxings bags. Bokszakken door heel Zwolle. Na anderhalf jaar hard werken is het nu eindelijk zo ver: op 7 april 2023 is de kick-off van de eerste Pilot van boxing bags.

De kick-off wordt gehouden bij de locatie Jongeren Centrum Rezet. Tabonon verzorgt deze avond toffe trainingen. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Sportservice Zwolle en Jongerencentrum Rezet.

In Amsterdam zijn de bokszakken niet meer weg te denken en is het al een groot succes. Zwolle start als tweede stad in heel Nederland met dit project. Tabonon wil met dit project bewegen en verbinden stimuleren. Dat zijn belangrijke termen die beschrijven wat de maatschappij en daarmee de inwoner van de stad Zwolle nodig heeft. De sport kickboksen heeft deze elementen bij uitstek in zich en is daarmee heel geschikt om te gebruiken voor het uitlokken van meer beweging en verbinding onder de Zwolse Bevolking.

De coronatijd zorgde er helaas voor dat (vecht)sportscholen de deuren moesten sluiten. Maar Tabonon wilde sport voor iedereen mogelijk maken. Daarom heeft Tabonon in de coronatijd bedacht om bokszakken in Zwolle buiten op te hangen. Met het plaatsen van openbare boxing bags maakt Tabonon kickboksen mogelijk voor iedereen, alle Zwollenaren, zodat iedereen een gelijke kans heeft om fit en sterk te worden.

Tabonon staat voor vechtsport voor iedereen. Het belangrijkste voor Tabonon is gelijkwaardigheid en sport voor ieder mogelijk maken. En vanaf nu ook voor de mensen die laagdrempelig willen kickboksen, het niet kunnen betalen of het gewoon eens willen proberen.

De aftrap van boxing bags is op 7 april bij jongerencentrum Rezet van 20.00 uur tot 21.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen