Ronald A. Westerhuis ontwerpt decor voor muziektheatervoorstelling No Man’s Land van Koorbazen

Foto: Still No Man's Land - Koorbazen

Beeldhouwer en landschapskunstenaar Ronald A. Westerhuis maakt voor de muziektheatervoorstelling No Man’s Land van de Koorbazen het decor.

Het Nederlandse publiek kent Ronald A. Westerhuis vooral als de maker van het Nationaal Monument MH17. Maar zijn werk gaat de hele wereld over. In No Man’s Land  van de Koorbazen gaat jij het publiek meenemen in zijn grenzeloze universum.

Koorbazen geeft een eindeloos experiment in muziek, theater en performing arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samenkomen. De in het zwartgeklede mannen, variërend van 18 tot 80 jaar, vallen op bij publiek en programmeurs.

Voor No Man’s Land gaat Westerhuis samenwerken met regisseur Boudewijn Koops en scenograaf Erik Franssen die een vast onderdeel vormen van het artistieke team van Koorbazen. Westerhuis creëert een canvas en podium voor 55 mannen, 55 verhalen “waarin ook al onze eigen verhalen, herkenning over liefde, verdriet en verwondering samenkomen. Er is nooit een einde maar steeds een nieuw begin”, zegt Westerhuis zelf.

Spannend en nieuw experiment

“Mijn werk combineren met Koorbazen levert een spannend en nieuw experiment op in muziek, theater en performing-arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samenkomen, dat spreekt mij aan. In No Man\s Land combineren we muziek, teksten, performances en beelden” vertelt Westerhuis. Boudewijn Koops:  “Zo vertellen we samen het universele verhaal van de alledaagse mens (jij en ik). In tijden van groeiend individualisme en polarisatie, is het goed om te laten zien wat de kracht van een community als Koorbazen is.”

De muziektheatervoorstelling van Koorbazen is maar liefst zeven keer te zien van 7 tot en met 16 april. Kaarten zijn te koop via www.koorbazen.nl.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen