Deltion College presenteert grootste Skills Heroes team ooit voor de finale in Amsterdam

De 'heroes' van Deltion
De 'heroes' van Deltion
Foto: Deltion College

Maar liefst 39 studenten van het Deltion College doen mee aan de landelijke finales van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Deltion presenteerde het team waarbij bijna alle finalisten aanwezig waren. Oud-Skills deelnemer Aniek Wijermars deelde haar persoonlijke ervaring en de studenten deden een teambuilding activiteit om elkaar beter te leren kennen.

Voor een deel van de Deltionstudenten begon het Skills-avontuur met een voorronde op hun school: de Deltion Kampioenschappen. De winnaars deden mee aan een kwalificatiewedstrijd tegen
studenten van andere mbo-instellingen. Anderen werden voorgedragen door hun docent of team. Uiteindelijk wisten 39 Deltionstudenten in 31 vakrichtingen zich te plaatsen voor de landelijke finales.

Skills The Finals

Het aftellen naar Skills The Finals kan nu echt beginnen. Dit Nederlands Kampioenschap voor beroepen vindt plaats op 23 en 24 maart in RAI Amsterdam. Tijdens de finale laten 600 (v)mbo studenten uit heel Nederland hun talent zien. Ook de Koning komt naar Skills The Finals. Daar gaat hij langs bij studenten die meedoen aan de wedstrijden. De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen