Zestien keer eremetaal voor minioren SWOL 1894 bij Overijsselse Minioren Finales

De gouden Floris Meijers
De gouden Floris Meijers
Foto: Swol 1894

Zwembad De Vrolijkheid was het decor voor de Overijsselse Minioren Finales, ook wel de Overijsselse kampioenschappen voor de allerjongste zwemmers. SWOL 1894 verscheen met een team van negen zwemmers aan de start. Gezamenlijk wisten zij zich in het sterke deelnemersveld maar liefst 16 keer naar het podium te zwemmen.

Floris Meijers stak opnieuw met kop en schouders boven de concurrentie uit. Het 9-jarige Zwolse zwemtalent kwam uit op de 100 meter wisselslag, de 50 meter schoolslag, de 50 en 100 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag en de 50 meter rugslag en werd op alle afstanden met overmacht Overijssels kampioen. Ook Milan Eikenaar sleepte de kampioenstitel binnen. In een snelle tijd van 1.34,98 zwom hij zich op de 100 meter schoolslag naar het goud. Zijn 100 meter rugslag was daarnaast nog eens goed voor het zilver. Eikenaar kan vooruitlopend op de overgang naar de junioren volgend seizoen terugkijken op een prima toernooi met alleen maar top 10 noteringen. Teamgenoot Lars Thül sprintte zich dit weekend op de altijd pittige 100 meter vlinderslag naar het zilver. Renart Kelmykov en Dominique Schraa zwommen beiden een fors persoonlijk record op respectievelijk de 100 meter vlinderslag en de 50 meter rugslag.

Jinthe Kuiper en Julia Bouman hielden de eer bij de meisjes hoog. Kuiper zwom een sublieme 100 meter vlinderslag en 200 meter vrije slag. Op beide afstanden wist de 10-jarige zwemster ver onder haar inschrijftijd te duiken de zilveren medaille binnen te slepen. De 200 meter wisselslag en 100 meter vrije slag waren nog eens goed voor de bronzen plak. Bouman bemachtigde in een persoonlijke besttijd van 1.43,09 het brons op de 100 meter schoolslag. Jasmijn Akkerman noteerde liefst vijf persoonlijke records en zwom zich naar de top 10 op 50 meter schoolslag en de 50 meter rugslag.

Dat de zwemmers van SWOL 1894 een echt team zijn, lieten zij zien in de estafettes. De inschrijftijd op de 4 x 50 meter wisselslag bij de jongste minioren 2, 3 en 4 werd door Dominique Schraa, Jasmijn Akkerman, Floris Meijers en Elbrich Damoissaux aan flarden gezwommen met als resultaat een mooie zilveren medaille. Het minioren 5 en 6 estafetteteam met Milan Eikenaar, Julia Bouman, Lars Thül en Jinthe Kuiper pakte op de 4 x 50 meter wisselslag samen het brons.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen