SP Zwolle meldt 482 klachten op schoonzwolle.nl over betalen per afvalzak

Het is inmiddels een bekend beeld in Zwolle. Afval naast de container
Het is inmiddels een bekend beeld in Zwolle. Afval naast de container
Foto: Vincent van Asperen

Zwollenaren betalen sinds begin van dit jaar voor grijs afval in de verzamelcontainer. De SP verwachtte dat de invoering hiervan tot problemen zou leiden en opende het meldpunt schoonzwolle.nl. “We hebben maar liefst 482 klachten binnengekregen sinds de boete per afvalzak is ingevoerd. De conclusie: het is duur, leidt tot dumping en is veel gedoe”, zegt Eduard van Scheltinga, afdelingsvoorzitter van de SP.

De SP is van mening dat Zwolle er niet schoner op wordt en wil daarom samenwerken om van het betalen per afvalzak af te komen. Van Scheltinga: “Wij zijn altijd tegen de boete per afvalzak geweest. Je ziet de stad er viezer door worden. Wij nodigen daarom alle inwoners, partijen en organisaties uit om samen de boete per afvalzak zo snel mogelijk afgeschaft te krijgen.”

De inzameling van luiers en incontinentiemateriaal is Van Scheltinga een doorn in het oog. De gemeente heeft hiervoor 20 bovengrondse luier- en incontinentiecontainers in de stad neergezet. Van Scheltinga: “De containers zijn door de hoogte ontoegankelijk voor mensen in een rolstoel. Terwijl luiers en incontinentiemateriaal gewoon met het restafval verbrand worden. De gebruikers van deze containers moeten onmiddellijk hun afval gratis in de ondergrondse container kunnen stoppen, zoals nu ook al geldt voor medisch afval.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen