Noodkreet Pax Kinderhulp: te weinig vakantiegezinnen voor Berlijnse kinderen

Een trotse 'tuinier' uit Berlijn
Een trotse 'tuinier' uit Berlijn
Foto: Pax Kinderhulp

Even tot rust komen, een beschermende arm om je heen en weer kind mogen zijn. Dit geluk probeert de onafhankelijke stichting Pax Kinderhulp buitenlandse kinderen te bieden die onder moeilijke omstandigheden leven. Pax Kinderhulp nodigt deze kinderen uit van 1 tot en met 14 april voor een onbekommerde paasvakantie in Oldebroek en omgeving. De paasreis is al snel en er zijn nog veel kinderen die een plekje zouden willen!.

Sommige kinderen komen uit een kindertehuis, andere wonen bij hun vader en/of moeder of bij familieleden. De kinderen komen naar Nederland waar ze twee weken blijven en in het gezinsleven meedraaien.

De werkgroep Pax Kinderhulp IJsselland zoekt vakantiegezinnen voor Berlijnse kinderen van zes tot en met twaalf jaar. De kinderen komen vanuit Berlijn naar uitstappunt in Zwolle. De vakantieouders kunnen hun voorkeur voor jongen, meisje en leeftijd aangeven.

Er wordt gewerkt met heruitnodiging. Als er een klik is kan hetzelfde kind ook in de zomervakantie worden uitgenodigd. Alle kosten voor vervoer, begeleiding en verzekering van de kinderen worden betaald. Voor het vakantiegezin blijven alleen de kosten over die binnen het gezin zelf worden gemaakt, zoals eten, drinken en eventueel uitstapjes. Meer informatie kijk op www.paxkinderhulp.nl of neem contact op met Laura Akster, tel 06-15334377.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen