24 Iepen krijgen nieuwe plek in Stinspark

Foto: Google Maps

In het Stinpark worden 24 iepen verplaatst. Daarmee gaat de herinrichting van het park nu echt beginnen. Vanaf vandaag worden de iepen verplaatst en het duurt twee dagen. Met een speciale bomenverplantmachine worden de bomen één voor één de bomen met kluit en al voorzichtig uit de grond gehaald en verplaatst.

De voorbereidingen voor het verplanten zijn al genomen, zodat de boom meteen door kan naar de nieuwe plek elders in het park. Het is qua tijd nog precies binnen het boomplantseizoen. Na het verplanten krijgen de bomen nog drie jaar nazorg.

Groen Park

Met Zwolle Groenstad is afgesproken dat de bomen met een goede levensverwachting een andere plek krijgen in het park. De minder vitale bomen worden gekapt. Hier komen nieuwe bomen voor terug. Zo blijven gezonde bomen behouden voor het park en de wijk en houden we de biodiversiteit in stand. Het Stinspark belooft een prachtig groen park te worden.

Archeologisch rijksmonument

Het Stinspark ligt op de locatie waar vroeger Kasteel Voorst stond. Het terrein is een archeologisch rijksmonument. Het enige in Zwolle. Na het verplanten van de bomen, kan binnenkort het archeologisch onderzoek beginnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen