Zakwan Alhalabi uit Zwolle: ‘Ik kan mijn zus hier in Turkije niet achterlaten’

Zulfa Alhalabi
Zulfa Alhalabi
Foto: Facebook Dominique van der Knaap

De 38-jarige Zwollenaar Zakwan Alhalabi is naar Turkije gereisd voor zijn zus Zulfa Alhalabi. een vrouw met het downsyndroom. Ze woonde tot de aardbeving met haar moeder en twee broers in Hatay, alleen Zulfa (18)  overleefde de aardbeving. Zakwan en zijn vrouw Samar willen met alle liefde voor haar in Nederland gaan zorgen.

In Zwolle is een actie gestart om Zakwan zoveel mogelijk te helpen om een oplossing te vinden voor zijn zus Zulfa. In een klap raakte ze in Turkije haar twee broers en moeder kwijt. Daarom kan niemand meer voor haar zorgen. Zakwan reisde naar Turkije voor zijn zus. Hij wil proberen om haar naar Nederland te krijgen om voor haar te zorgen.

Zakwan zegt: ”Ik kan mijn zus hier in Turkije niet achterlaten. Ze kan hier niet blijven en moet mee naar Nederland.” Zakwan is op zoek naar mensen die de regels kennen om zijn zus mee naar Nederland te krijgen. Hijzelf kent ze niet goed genoeg. Hij hoopt ook op begrip van de Nederlandse regering om haar zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen. Zulfa heeft geen paspoort en visum.

https://nos.nl/nieuwsuur/video/2464084-ik-kan-mijn-zus-niet-hier-laten

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen