Grote drukte verwacht op wegen naar wintersportgebieden tijdens voorjaarsvakantie

Foto: Pexels

De ANWB verwacht de komende weekeinden lange files richting de wintersportgebieden in de Alpen. Veel Nederlanders rijden dan naar hun wintersportbestemming omdat de voorjaarsvakantie in de regio Zuid begint. Een week later breekt de voorjaarsvakantie aan in Noord en Midden

Volgens de ANWB wordt het druk op de wegen in Zuid-Duitsland en net over de grens in Oostenrijk. In Frankrijk staan er waarschijnlijk files op de wegen ten oosten van Lyon. De verkeersdienst waarschuwt dat vooral de laatste kilometers richting de skioorden lang gaan duren.

De ANWB waarschuwde voor boetes in Oostenrijk voor het verkeerd aanbrengen van een tolvignet. Een woordvoerder denkt dat Oostenrijk actiever of op een andere manier controles uitvoert waardoor er tot dusver al tientallen boetes binnenstroomden. Het tolvignet moet goed zichtbaar en volgens de regels achter de autoruit worden aangebracht. Bij auto’s moet het vignet van binnenuit gezien linksboven of onder de achteruitkijkspiegel op de voorruit geplakt worden.

Onderweg naar Oostenrijk moeten wintersporters onderweg rekening houden met lange rijen bij laadstations. Vooral op zaterdag 25 februari in de buurt van Frankfurt wordt het druk, en luidt het advies om al vóór Keulen de elektrische auto op te laden.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen