Start van het Formule 1-seizoen wordt ingeluid met Grand Prix van Zwolle

Foto: Thomas Bakker

Kartcentrum Zwolle houdt de eerste online én offline Formule 1-race op 4 maart. De ‘Grand Prix van Zwolle’ is een nagebootste Formule 1-race. Nieuw dit jaar is een online component dat is toegevoegd aan de race.

De Grand Prix wordt afgetrapt met een vrije training en kwalificatie op de simulatoren van Racesquare Zwolle, waarbij de deelnemers gaan rijden op het circuit van Bahrein: hetzelfde circuit als waar de échte Formule 1-coureurs het een dag later tegen elkaar opnemen. De uitslagen van de online race is tevens de startopstelling van de race op het circuit van Kartcentrum Zwolle, wat net als bij de Formule 1 wordt bepaald aan de hand van de snelste rondetijden. De kartcoureurs worden verdeeld in vier categorieën: Rocky F1 en Rocky F2, huurkart F1 en huurkart F2.

Na de succesvolle Grand Prix van Zwolle van vorig jaar is gebleken hoe erg de Formule 1-koorts heerst in Nederland. Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle, kijkt al uit naar de Grand Prix van Zwolle waarmee de start van het raceseizoen wordt gevierd. Nu het Formule 1-seizoen bijna weer van start gaat, merkt hij dat het bij jong en oud weer begint te kriebelen om de kartbaan op te gaan en tegen elkaar te racen. Wie wil kan zich nu al inschrijven via de website

Voor meer informatie kijk op: https://www.kartcentrumzwolle.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen