TDT Unibet pakt eerste belangrijke zege, in de rechtszaal

Foto: Pexels

Tour de Tietema/Unibet bivakkeert momenteel in de Spaanse zon, maar in Zwolle leken donkere wolken boven de wielerploeg te drijven. Nog voor de eerste wedstrijd gereden is leek de ploeg ter ziele te gaan vanwege een enorme schadeclaim vanwege contractbreuk door oud-sponsor Bingoal. De rechter oordeelt dat de schadeclaim van twee miljoen euro niet hoeft te worden betaald.

Tijdens het kortgeding dat Bingoal had aangespannen tegen Tietem en compnanen werd al duidelijk dat de semi-professionele wielerploeg ter ziele zou gaan als de twee miljoen euro betaald moest gaan worden. De rechter oordeelde dat dit ook niet hoeft. Bas Tietema begon na zijn actieve wielercarriere met het maken van youtube-video’s over wielrennen. Daarbij kwam het ook terecht bij Bingoal als sponsor van deze video’s en reed Tietema een jaar voor de wielerploeg met Bingoal als hoofsponsor. Inmiddels is Tietema een sem-professionele wielerploeg gestart als TDT Unibet. In november werd het nieuws aangekondigd en op 1 januari zag de wielerploeg het levenslicht. Hierin zag Bingoal contractbreuk van Tietema en sleepte hem en ook Devin van der Wiel en Josse Wester. De laatste zei tijdens de rechtszaak al dat de schadevergoeding de doodsteek zou zijn voor de wielerformatie.
De rechter stelt Tour de Tietema in het gelijk en wees alle vorderingen van Bingoal, van naleven van een contract en een schadevergoeding die opliep tot ruim 2 miljoen euro, af. Volgens de rechter kon Tour de Tietema door de gewijzigde wetgeving in België inderdaad niet meer aan de voorwaarden van het contract met Bingoal voldoen. Sinds 1 juli 2022 is het in Nederland verboden voor influencers om reclame te maken voor kansspellen en dus heeft Tour de Tietema de samenwerking met reden stopgezet.
Bingoal kan overigens nog wel in hoger beroep tegen de uitspraak
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen