112

A28 dicht vanwege ernstig ongeluk

Foto: Rijkswaterstaat

De A28 richting Hoogeveen is vanwege een ongeluk bij Zwolle-Zuid dicht.  Verkeer wordt omgeleid. Bij het ongeval waren twee vrachtwagens en een personenauto betrokken. Een automobilist is overleden. Een andere inzittende is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het ongeluk  zijn meerdere voertuigen betrokken. Om hulpdiensten veilig te laten werken, is de weg bij Zwolle-Zuid afgesloten. Verkeer richting Groningen wordt vanaf knooppunt Hattemerbroek omgeleid via de N50, A6 en A7. Verkeer vanuit Utrecht in de richting van Groningen kan beter omrijden via Almere, de A27 en A6.

Update

Meerdere hulpdiensten zijn nog aanwezig op de A28. Naar verwachting is de weg om 16:00 uur weer vrij. De vertraging achter het ongeluk is op dit moment 35 minuten over 4,3 kilometer. Omdat er samenwerking tussen verschillende hulpdiensten nodig is, is er opgeschaald naar GRIP1. Voor het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk komt FO Verkeer naar de locatie van het ongeval, net als agenten van het droneteam.

Rijkswaterstaat: Ingesloten verkeer wordt weggeleid. De politie gaat onderzoek doen naar het ongeluk en de weg blijft voorlopig vanaf knooppunt Hattemerbroek dicht.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen