Sparta Zwolle op het laatste moment onderuit in kraker tegen KVS Scheveningen

Myrthe Heres (rechts) in duel

Sparta Zwolle maakte weer reclame voor de korfbalsport. Na twee kansloos verloren duels moesten de Zwollenaren pas in de laatste minuut capituleren tegen KVS uit Scheveningen.

Het was de afgelopen weken kommer en kwel voor Sparta. Twee keer op rij een ware afgang en daar bovenop verloor het nog drie basisspelers voor de komende periode. De degradatiestreep was inmiddels tot op één punt genaderd en de ploeg die daar stond, KVS, kwam ook nog eens op bezoek. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat deze ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren. De score was tot vlak voor rust gelijk, maar een rush van Sparta betekende een 13-10 ruststand. Deze voorsprong werd na rust snel uitgebreid tot 16-11, waarna deze ook weer zo uit handen gegeven werd, 18-20. Aan de hand genomen door Myrthe Heres en Lisa Jansen werd de stand weer gelijk getrokken en brak er een spannende slotfase aan. KVS pakte daarin telkens de voorsprong en met nog één minuut te gaan schoot Matthias van Pijkeren de gelijkmaker binnen. De tegenstander uit Scheveningen bleef rustig, scoorde en speelde de wedstrijd vakkundig uit, eindstand 24-25. Sparta staat nu op plek 7 in hoofdklasse A en moet de komende weken punten pakken om in deze klasse te kunnen blijven.