Hooi en groenten gevraagd voor noodopvang 417 verwaarloosde cavia’s bij stichting Flappus

Foto: stichting Flappus

Maar liefst 417 cavia’s zijn in de afgelopen weken uit erbarmelijke omstandigheden gehaald door medewerkers van dierennoodopvang Flappus in Zwolle. Veel van de zeugjes zijn drachtig dus in de komende weken zal het aantal oplopen tot zeker duizend cavia’s of meer. De noodopvang voor dieren in Zwolle vraagt nu om hulp om de beestjes te kunnen blijven voeren.

”De afgelopen weken hebben we in stilte maar liefst 417 cavia’s uit een onveilige en dieronvriendelijke situatie gehaald. Dit hebben we in samenwerking met een dierenarts en verschillende instanties gedaan. De dieren zijn nu veilig! Maar veel zeugjes zijn zwanger dus het aantal cavia’s groeit nog behoorlijk de komende weken. De eigenaar is hulp aangeboden. Dus dat voelt goed”, zegt een woordvoerder van stichting Flappus.

De dierenopvang beschikt inmiddels voldoende kooien, bakjes en schuilhuisjes. Maar kan nog wel spullen gebruiken zoals grote pakken weidehooi, bijvoorbeeld van boeren. Heel veel groente zoals paprika, witlof, appels en andijvie, sla en boerenkool. En verse kruiden zoals basilicum, peterselie en munt; en gedroogde kruiden geschikt voor cavia’s.De opvang heeft inmiddels al 417 Cavia’s om te verzorgen en te voeden en dan komen de jongen er nog bij. Flappus regelt de handen, de (medische) verzorging, de kennis, de liefde, de ruimte en het engelengeduld, maar vraagt om donaties. De kosten voor voer, hooi en bodembedekking bedragen nu al 500 euro per week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen