Parkeeroverlast Indische buurt: oplossing wordt gevonden in parkeervergunning

Foto: Google Maps

De Indische buurt krijgt parkeren met een vergunning. Bij de gemeente komen klachten binnen over parkeeroverlast en daarom is besloten om de parkeervergunning in de wijk in te voeren. Met ingang van september wordt dit ingevoerd.

Net als in veel andere wijken rondom de binnenstad krijgt ook de Indische buurt te maken met een parkeervergunning. Bewoners van de wijk kunnen een vergunning krijgen om te parkeren en ook een bezoekersvergunning zodat visite kan parkeren in de wijk. Daarmee worden auto’s die niet in de wijk horen verbannen. Maar ook komt er weer ruimte voor de buurtbewoners, kunnen de stoepen vrij worden gehouden en kunnen kinderen meer op straat spelen. De buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd over de plannen. In Dieze en de Kamperpoort zijn de bewoners tevreden over dit parkeerbeleid.

Voor de rest van het jaar, van september tot en met december, moet dit jaar 21 euro worden afgetikt. Dat is een derde van de jaarkosten van 63 euro voor een heel jaar voor auto of motor. In eerste instantie telt alleen de eerste auto en wordt gekeken hoeveel vergunningen er worden verleend voor een tweede auto kan worden geregistreerd, daarvoor moet wel het dubbele tarief worden betaald. Ook kan een bezoekersvergunning worden aangevraagd, deze kost 13,30 uur en daarvoor kunnen bezoekers maximaal 18 uur per week parkeren. In de wijk wordt de komende tijd verkeersborden geplaatst en ook parkeerautomaten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen