112

Politie verbeten op zoek naar brandstichter huis Zwolle waar bewoners liggen te slapen

Brandweer is met man en macht bezig de brand te blussen
Brandweer is met man en macht bezig de brand te blussen
Foto: Still Onder de Loep / RTV Oost

Het zal je maar gebeuren: je ligt te slapen, je wordt wakker van gebonk en als je beneden komt staat je woonkamer in vuur en vlam. En doordat de sleutels van de voordeur in je woonkamer liggen, ben je opgesloten in je eigen huis. Het overkwamen bewoners die in de Enkstraat wonen afgelopen september. Gelukkig konden ze op tijd de woning verlaten, omdat buren te hulp schoten, maar dit had heel anders af kunnen lopen

In de nacht van zondag 11 september rond 3.20 uur wordt één van de bewoners wakker van een harde klap. Ze gaat naar beneden en ziet dat de buurvrouw op de voordeur bonkt en hoort haar schreeuwen dat ze het huis uit moeten. Haar man komt ook naar beneden en doet de deur naar de woonkamer open. Daar komt allemaal rook en vuur uit, waarop ze de woonkamerdeur meteen weer dicht doen. Maar omdat de sleutel van de voordeur in de woonkamer ligt, zitten de bewoners letterlijk opgesloten in hun eigen huis.

Een goede buur…

Gelukkig heeft één van de buren een sleutel van het huis. Daardoor kunnen de bewoners op tijd het huis verlaten. Ze zijn direct nagekeken door ambulancepersoneel. Dankzij het optreden van de buren is er niemand gewond geraakt. De politie neemt de brandstichting hoog op. Iedereen die wat weet of die misschien in de omgeving van de Enkstraat beelden heeft van de nacht van zondag 11 september wordt met klem verzocht te reageren. Zonder de hulp van de buren had dit zomaar anders kunnen aflopen.

Tips

Bel meteen de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer)
Liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000
Zaaknummer: 2022419991

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen