Sparta houdt punten op het nippertje in Zwolle

Spartanen Dion Westening en Rick den Otter vieren een treffer

Sparta Zwolle kreeg bij de tweede thuiswedstrijd AVO uit Assen op bezoek. Na een comfortabele voorsprong werd de zo goed als zekere zege in de slotfase nog bijna uit handen gegeven.

Na het verlies van vorige week maakte Sparta zich met revanchegevoelens klaar voor de tweede thuiswedstrijd op rij. De tegenstander AVO uit Assen, kreeg een warm welkom. De wedstrijd kwam desondanks moeilijk op gang, pas na zes minuten werd de score geopend. Het was duidelijk dat Sparta de bovenliggende partij was, maar dat doelpunten ontzettend duur waren. Aan de hand van een ijzersterke verdediging stond er een ruststand van 9-6 op het bord. Na rust vielen de doelpunten een stuk gemakkelijker en was het verschil zes doelpunten met nog tien minuten te gaan, in Zwols voordel. Van de wedstrijd rustig uitspelen was alleen geen sprake, Sparta vergat te scoren en AVO kwam punt voor punt dichterbij. Met nog twee minuten op de klok werd het verschil zelfs weer één doelpunt, waarna de doelpunten droogte aan Zwolse zijde eindelijk verbroken werd en de wedstrijd gespeeld was. Eindstand 18-16 in Spartaans voordeel. Zaterdag staat het laatste duel van dit jaar op het programma. Sparta gaat op bezoek bij Wageningen, er is wederom genoeg huiswerk.