Sparta Zwolle verliest eerste duel in eigen huis

Spartaan Dion Westening vangt de bal af in de zoektocht naar een doelpunt.

Voor Sparta Zwolle was in sportcomplex Victorium het decor van de eerste thuiswedstrijd in de vernieuwde Hoofdklasse. Helemaal als thuiskomen voelde dit nog niet, de wedstrijd eindigde in 20-26 voor SDO uit Kamerik.

Na een mooie start voor Sparta vorige week, met als beloning twee punten in Scheveningen bij KVS, kwam SDO uit Kamerik op bezoek in Zwolle. Waar SDO ontzettend scherp begon met dodelijke precisie: drie goals uit de eerste drie aanvallen. Sparta was aan het begin van de westrijd nog op zoek naar de juiste kansen. Aan het eind van de eerste helft werden de juiste keuzes gemaakt en de achterstand verkleind, 11-12. Aan het begin van de tweede helft kon Sparta nog aardig bij blijven en lag alles nog voor het grijpen. Uiteindelijk vielen de doelpunten op cruciale momenten aan Kamerikse zijde en bleef SDO gedecideerd doorspelen, wat resulteerde in een 20-26 eindstand.

Voor Sparta genoeg huiswerk om weer punten te gaan pakken in de komende wedstrijden. De eerste kans is zaterdag als AVO uit Assen op bezoek komt in het Victorium.

Doelpuntenmakers Sparta: Rowie Soldaat 4, Marit Strating 4, Kaj Raterman 3, Lisa Jansen 2, Rick den Otter 2, Jeroen Hukema, Jildau de Jong, Barbara Pruik, Jesper Walinga en Dion Westening allen 1