Zwolse tegelzetter Jan in nieuw seizoen Heel Holland Bakt

Thuisbakker Jan uit Zwolle
Thuisbakker Jan uit Zwolle
Foto: Omroep Max

Een nieuw seizoen Heel Holland Bakt staat voor de deur.  Tien nieuwe kandidaten staan klaar voor het tiende seizoen. Een van de bakkers is de 43-jarige Jan uit Zwolle. Het nieuwe seizoen van HHB begint op 18 december.

De goedlachse Jan is tegelzetter van beroep en woon in t Zwolle met zijn vrouw en twee kinderen. Hij ziet een overeenkomst tussen bakken en tegelzetten: ”Het is heel belangrijk om netjes en georganiseerd te werken.” Hij zag een gedroomde bakkerscarrière in rook opgaan omdat een bakkersallergie roet in het eten gooide. Maar als kind bakte hij graag met zijn moeder en doet het nu als hobby, samen met zijn dochter.

Vanaf 18 december laat Jan op NPO 1 zijn bakcreaties zien aan Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden onder het commentaar van André van Duin.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaan de tien nieuwe bakkers aan de slag met een jubilieum-waardig thema. Voor de eerste opdracht maken de kandidaten een taart waarmee elke aflevering wordt afgetrapt, de Heel Holland Bakt-leadertaart. Ook Martine Bijl mag niet ontbreken in deze bijzondere aflevering. Haar favoriete appelkoek is de technische opdracht van de week. Er wordt feestelijk afgesloten met een heus 10 jaar HHB 3D-spektakelstuk.

De overige negen kandidaten zijn: Amel, Ben, Erna, Fons, Geraldine, Ingrid, Mercedes, Sander en Zineb

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen