Stadsfestival, Bevrijdingsfestival en PROTO kunnen rekenen op een stevige subsidie

Het Bevrijdingsfestival is een van de drie Zwolse kernevenementen
Het Bevrijdingsfestival is een van de drie Zwolse kernevenementen
Foto: Redactie

Stadsfestival, Bevrijdingsfestival en PROTO zijn als Zwolse kernevenementen verzekerd van een stevige subsidie van de gemeente. Met deze drie evenementen rekent Zwolle op een gevarieerd cultuuraanbod.

Voor de drie kernevenementen is er twee jaar lang 255.000 euro te verdelen. Het Stadsfestival krijgt hiervan € 130.000 per jaar, het Bevrijdingsfestival € 75.000 en PROTO ontvangt twee keer € 50.000.

Voor overige evenementen heeft Zwolle  volgend jaar een pot van 317.000 euro te verdelen. De helft hiervan gaat naar culturele evenementen die niet zijn aangemerkt als kernevenement en de andere helft is voor andersoortige evenementen. De adviescommissie adviseerde de aanvragen voor cultuur toe te kennen aan Zwolle Unlimited, Kattegat en Common Ground. Zij kunnen in 2023 samen € 158.500 euro tegemoet zien. Eenzelfde bedrag is er beschikbaar voor andersoortige evenementen, zoals de Halve Marathon, Ster van Zwolle en de Omloop van de IJsseldelta, de traditionele festiviteiten rond de intocht van Sinterklaas en Koningsdag, Zwolle Pride en het Straatfestival. De Avondvierdaagse en Blauwvingerdagen krijgen geen subsidie, maar daar wordt in natura medewerking aan verleend.

Wethouder Monique Schuttenbeld: “Met deze verdeling willen we zowel het culturele als het sportieve klimaat in de stad versterken en bijdragen aan een levendige omgeving voor onze inwoners en bezoekers. De evenementen helpen niet alleen om Zwolle zichtbaar te maken als een aantrekkelijke stad waar veel te beleven valt, de bezoekers brengen ook geld in het laatje bij onze ondernemers, dus het levert ook economisch iets op voor Zwolle.”

Het resterende deel van het evenementenbudget voor 2023 (zo’n € 45.000) wordt opzij gezet voor een nieuwe subsidieregeling om nieuwe kleinschalige evenementen te ondersteunen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen