Eerste druk succesvol boek Mijn baas draagt ook een onderbroek bij lancering al zo goed als uitverkocht

Boekpresentatie van Mijn baas draagt ook een onderbroek
Boekpresentatie van Mijn baas draagt ook een onderbroek
Foto: Eigen foto

Het boek Mijn baas draagt ook een onderbroek blijkt een onweerstaanbare titel. Hessiëlle Kerkhof (Zwolle) en Laurent de Vries (Eindhoven) lanceerden hun boek in de bibliotheek van Eindhoven. Deze bundeling brieven is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is en naar ruimte voor vakmanschap verlangt. De Vries en Kerkhoff zetten een ander perspectief neer. Zodat betrokken vakmanschap weer volop vorm kan krijgen.

Nog voor de lancering bleek de eerste druk zo goed als uitverkocht. De auteurs verklaren dit tijdens de lancering door de pakkende titel. De Vries, bestuursvoorzitter bij het Summa college in Eindhoven, vertelde dat de jarenlange focus op organisatieontwikkeling niet persé tot ontwikkeling van medewerkers heeft geleid. Hij zoekt naar ruimte voor vakmanschap waarin passie een plaats kan hebben.

De teksten in Mijn baas draagt ook een onderbroek zijn een spiegeling op de vraag waar het tegengeluid blijft. Menselijke waarden, een ander perspectief, verfrissende bronnen uit het verleden komen aan bod.

De beweging om de leefwereld centraal te stellen, in plaats van de systeemwereld werkt volgens de auteurs inspirerend. Ze delen in hun boek niet alledaagse oplossingsrichtingen. Filosofen, onderzoekers en psychologen zijn daarbij hun inspiratiebronnen. Ze ontmaskeren in dit boek ook hun eigen blinde vlekken. Hessiëlle Kerkhoff, organisatiecoach, zegt dat ze in de persoonlijke briefwisseling die leidde tot het boek, de focus verleggen van controle naar verbinden, van macht naar discipline en van ego naar eco.

Tijdens de drukbezochte lancering kwamen de beschreven thema’s tot leven. Menselijke waarden, de andere mens werkelijk willen zien, talenten en vragen stellen. De bezoekers kwamen er op vrolijke wijze mee in aanraking. Onder bezielende leiding van Albert Kivits, directeur van de bibliotheek in Eindhoven werd de lancering een feestelijk moment.

Het boek zet aan tot doordenken, mijnmeren en de schrijvers hopen ook een fijn debat. Ze roepen de lezer nadrukkelijk op om zelf een mening te vormen. Het eerste hoofdstuk van het boek is te lezen via managementboek.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen