Boeren protesteren rondom het provinciehuis in Zwolle

Foto: Pixabay

Er wordt vandaag verkeershinder verwacht rondom het provinciehuis in Zwolle. Een groep boeren brengt een bezoek aan het provinciehuis om Gedeputeerde Staten een brief aan te bieden. Hiermee willen zij hun zorgen uiten over de situatie waarin de PAS-melders zich verkeren. De verwachting is dat zij met landbouwvoertuigen naar Zwolle komen, wat invloed heeft op het verkeer.

Om ervoor te zorgen dat de boeren hun landbouwvoertuigen kunnen parkeren en er geen onveilige verkeerssituaties ontstaan rondom het provinciehuis, is besloten om de Wethouder Alferinkweg en Luttenbergstraat (tussen de Hanekamp – Assendorperstraat) en Schuurmanstraat vanaf Groot Wezenland vanaf 12.00 uur tijdelijk af te sluiten. Dit wordt vandaag ook ter plekke aangegeven met bebording. De omliggende instanties zoals de rechtbank zijn hier vandaag over geïnformeerd.

Verder is het de verwachting dat het verkeer in het gebied rondom het provinciehuis ook hinder gaat ondervinden van de landbouwvoertuigen. Houd hier rekening mee en bekijk altijd de laatste verkeersinformatie voor vertrek.

  • PAS-melders zijn bedrijven en ondernemers die onder het Programma Aanpak Stikstof (PAS) konden volstaan met een melding van de berekende stikstofbelasting op kwetsbare natuur. Door de stikstofuitspraak van de Raad van State moeten PAS-melders alsnog over een vergunning beschikken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen