Twee vuurwerkgooiers IJsselderby herkend, politie zoekt nog naar een derde man

De vuurwerkgooier die nog niet is herkend
De vuurwerkgooier die nog niet is herkend
Foto: Onder de Loep / RTV Oost

Twee mannen die tijdens en na de IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles met zwaar vuurwerk gooiden in en rond het stadion van PEC Zwolle zijn herkend. De politie liet donderdagavond in Onder de Loep beelden zien van drie mannen die met zwaar vuurwerk gooiden. Daarbij raakte in het stadion een meisje van 11 gewond aan haar been. Buiten het stadion liep een ME’er gehoorschade op.

Het meisje raakte gewond toen ze met haar moeder aan het veld stond te kijken naar de opkomst van de spelers. Op dat moment gooide een volwassen man zwaar vuurwerk naar beneden. “Het ontplofte anderhalve meter bij ons vandaan, wat voor imbeciel ben je”, foetert de moeder van het meisje. Het was tijdens en na de derby van begin april onrustig, zowel in- als rond het stadion van PEC Zwolle. Na de wedstrijd werden ME’ers buiten het stadion met zwaar vuurwerk bekogeld.

Ook na de derby is het nog behoorlijk onrustig op het Stadionplein. Twee mannen gooien met vuurwerk. Een van de mannen is inmiddels ook herkend, net als de man die in het stadion met vuurwerk gooide. Naar een derde man wordt nog gezocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen