Recordopbrengst Thorbecke/KWF RUN 2022

De magnifieke opbrengst van de Thorbecke/KWF RUN
De magnifieke opbrengst van de Thorbecke/KWF RUN
Foto: Thorbecke

De opbrengst van de Thorbecke/KWF RUN is bekend en overhandigd aan KWF-Zwolle. Na het record van 15.000 euro van vorig jaar werd het dit jaar nog eens ruimschoots overtroffen met 16.728 euro.

De eerste officiële Thorbecke/KWF RUN werd zondag 6 november gehouden waarbij meer dan vierhonderd deelnemers aan de start stonden, daar onder ook 150 leerlingen uit klas 2 van de school.

De run is onderdeel van een groter project waarin Isala en Thorbecke samenwerken.Leerlingen krijgen onder andere uitleg over de ziekte kanker door verpleegkundigen van de afdeling oncologie, vervolgens laten zij zich sponsoren en lopen ze een 5km. Na afloop bepalen zij samen met KWF-Zwolle naar welk onderzoeksproject het bedrag gaat.

Al dertien jaar lopen leerlingen van Thorbecke voor dit goede doel, dit jaar voor het eerst gecombineerd met een eigen hardloopwedstrijd die notabene ook op de Nederlandse hardloopkalender staat. Een gecertificeerde 5 kilometer. Naast een lint van ruim 150 leerlingen in een rood T-shirt, deden veel jonge kinderen uit Zwolle mee met de Kidsrun(1 kilometer of 2,5 kilometer), konden G-lopers zich inschrijven (2,5 kilometer) en liepen lopers uit Zwolle en de wijde omgeving de 5 kilometer. Speaker van de dag was niemand minder dan Henk Borgmeijer, De Dalfsenaar is al meer dan 40 jaar een fenomeen bij hardloopwedstrijden. Op het plein konden toeschouwers zich warm houden met koffie, thee, chocolademelk en erwtensoep.

De Thorbecke/KWF RN is een mooi hardloop-event dat ook volgend jaar weer op de Nederlandse hardloopkalender staat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen