Roeiers ZSR Boreas uit de kleren voor body positivity

Foto: Boreas

De Zwolse Studentenroeivereniging ZSR Boreas zet in op body positivity. Een groep roeiers bedacht in tijden van social distancing iets te willen doen voor een goed doel en geld op te halen voor een nieuwe boot. Dat alles onder het motto; Elk lichaam is mooi. Hoe ze dat hebben gedaan? De studenten zijn uit de kleren gegaan voor een blootkalender.

Binnen de vereniging hoort iedereen zich veilig te voelen, zelfs tijdens een bloot fotoshoot. De keuze om kleren achterwege te laten is dan ook niet heel gek. Dat heeft alles te maken met het bemoedigen van de acceptatie voor iedereen. De beelden die worden weergegeven in de inclusieve kalender zijn een echte weergave van de leden van de vereniging.

De inclusieve blootkalender is chique van aard. De vrouwen en mannen zijn roeiers, geen fotomodellen en zijn niet in vol ornaat te zien. De foto’s zijn geschoten door een professionele fotograaf in en rondom het clubhuis aan de Katerdijk.

IntermeZZo en Elfstedenroeimarathon

Het goede doel dat de leden willen steunen is IntermeZZo het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. De leden van de roeivereniging willen met hun financiële bijdrage het werk van Stichting Nazorgcentrum IntermeZZo steunen. IntermeZZo is een ANBI-stichting en voor de inkomsten aangewezen op sponsoring en acties. Met de verkoop van de bijzonder kalender helpen zij direct mensen met kanker om steun, voorlichting en ontspanning te vinden in het centrum.

Elfstedentocht, maar dan anders. De roeiers doen elk jaar mee met de Elfstedentocht. Niet schaatsend, maar met roeiend tijdens de Elfstedenroeimarathon in Friesland. Om de tocht goed af te leggen, hebben de roeiers een nieuwe boot nodig. De opbrengst van de blootkalender zou dan ook voor een deel gaan naar de broodnodige nieuwe boot.

De kalender van de Zwolsche roeiers is tot en met 6 november in de voorverkoop voor maar 18,50 euro per stuk. Na 6 november zal de kalender 20 euro per stuk gaan kosten. Kalender is online te bestellen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen